fredag 18 september 2009

Inte så bra på det här . . .

"Det viktigaste när du bloggar är att du är aktiv."

Aj, aj, aj - jag har definitivt gått bet på den mest skinande av alla gyllene regler inom bloggvärlden. Snurrar då inte min hjärna kring nåt som kan vara av intresse att förmedla till omvärlden? Jo, det kan man ju hoppas.

Idag är det t ex en pampig dag på jobbet då Högskolan i Borås installerar 13(!) nya professorer. Sånt ska man vara stolt över. Dessutom täcker de in riktigt intressanta ämnen; t ex hur man ska kunna ge bra guidelines till de som i framtiden ska designa alla olika lösningar för e-tjänster (tack, professor Stefan Cronholm); eller vad vi menar när vi pratar om etik i vården - är det samma upplevelse för den som vårdar och den som vårdas? Professor Lars Sandman vet mer om detta.

När man tröttnar på den tröghet som finns inom akademin är det ändå såna här saker som man får lägga i den positiva vågskålen. Det är ju inte alla som har möjlighet att kunna få gå i skolan på arbetstid. Och om du tror att professorer är gamla torrisar så bör du spana in några av de nya i Borås . . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar